Model 3D d'aqüífers del Port del Comte v1.0
Model 3D d’aqüífers del Port del Comte, desenvolupat en el marc d’avaluació de recursos hídrics subterranis disponibles a Catalunya. Més concretament, aquest model conté les unitats litològiques-hidrogeològiques, les estructures geològiques principals, la superfície topogràfica de l’àmbit del projecte, la ubicació de les principals surgències càrstiques i els volums de roca saturada dels reservoris d’aigua associats a cadascuna de les surgències.
Senzill
- Data (Creació)
- 2024-12-01
- Identificador
- IDEC / model-3d-aquifers-port-comte-v1r0
- Propòsit
- Els objectius d’aquesta geoinformació són: Impulsar la implementació i gestió dels recursos hídrics subterranis; Promoure el coneixement del subsol, i facilitar la gestió i protecció de les aigües subterrànies com a recurs hídric; Possibilitar la realització d’operacions i consultes d’anàlisi, amb la possibilitat de generar altres capes d’informació i informes.
- IDEC - llocs
-
- Catalunya
- Espanya
- Europa
- IDEC - temes
-
- Geoíndex
- Restriccions d'accés
- Altres restriccions
- Altres resriccions
- Sense limitacions
- Restriccions d'ús
- Altres restriccions
- Altres resriccions
- Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons (CC BY 4.0)
- Tipus de representació espacial
- TIN
- Idioma de les metadades
- Catalan; Valencian
- Codificació
- UTF
- Categoria temàtica
-
- Informació geocientífica
- Descripció
- El mantell del Port del Comte i, concretament, des de l’encavalcament del Port del Comte fins a l’encavalcament de Bóixols - Serres Marginals, i des de la falla del Cardener fins a l’estructura diapírica de Cambrils. Es localitza entre els municipis de Fígols i Alinyà, Odèn, la Vansa i Fórnols, la Coma i la Pedra i Guixers, amb una àrea d’aproximadament de 108 km2, i des de la superfície del terreny fins a la cota 800 m sota el nivell mig del mar. L'extensió temporal es refereix a les dates de les fonts de dades.
N
S
E
W
- Data d'inici
- 2001
- Data de finalització
- 2020
Extensió vertical
- Valor mínim
- -800.0
- Valor màxim
- 2385.0
CS vertical
No information provided.
Datum vertical
No information provided.
- Identificador únic del recurs
- ETRS89 UTM fus 31 Nord (EPSG:25831)
- Identificador del Sistema de Referència
- Sistema de referència altimètric oficial definit pel Reial Decret 1071/2007 corresponent als registres del nivell mitjà del mar a Alacant.
- Format de la distribució
-
-
GOCAD ASCII
()
-
VTK
()
-
GOCAD ASCII
()
- Recurs en línia
- Visor 3D de recursos geològics
- Recurs en línia
- Especificacions tècniques
- Jerarquia
- Conjunt de dades
Consistència del domini
- Nom de la mesura
- Compliment dels requisits d'INSPIRE (dades)
- Descripció del mètode d'avaluació
- Les dades d'aquest conjunt de dades no tenen com a objectiu assolir la conformitat amb els reglaments d'INSPIRE. Per aquest motiu no s'avalua la seva conformitat i es declara no conforme per defecte.
Conformitat del resultat
Consistència del domini
- Nom de la mesura
- Compliment dels requisits d'INSPIRE (metadades)
- Descripció del mètode d'avaluació
- S'avalua la conformitat de les metadades mitjançant l'eina web "INSPIRE Reference Validator". Es considera que la metadada és correcta quan els únics errors reportats estan relacionats amb l'idioma principal del fitxer de metadades. Aquests errors es deuen al fet de que el català no està inclòs dins de la llista d'idiomes oficials de la Unió Europea.
Conformitat del resultat
- Declaració
- El model es realitza mitjançant l’ús del mètode de modelització geològica implícita (implicit geological modelling), el qual utilitza diversos algoritmes matemàtics que es recolzen en dades geològiques conegudes per inferir la creació de superfícies geològiques tot considerant i mantenint la coherència i consistència de l'estructura geològica 3D del model. Un cop obtingudes les geometries finals de les diferents unitats litològiques i estructurals del model 3D, s’aplica el mètode KARSYS per tal de visualitzar i comprendre la disposició dels reservoris d’aigua subterrània teòrics associats a l’aqüífer principal de les calcàries i dolomies de l’Eocè inferior en relació amb les diferents surgències. El mètode KARSYS (a pragmatic approach to karst hydrogeological system conceptualisation) desenvolupat per Malard, A. et al (2012) i Jeannin et al (2013) de l'Institut Suís d'Espeleologia i Recerca Càrstica (SISKA), és una aproximació pràctica per tal de millorar la comprensió del funcionament i la delimitació d’un sistema càrstic. El mètode es basa en un model conceptual explícit de l'aqüífer càrstic i assumeix que el flux d'aigua subterrània està condicionat predominantment per la seva geometria. Parteix de la premissa que, fixant els gradients hidràulics de base regionals, és possible delimitar teòricament en 3D l'extensió dels reservoris d’aigua subterrània associats a una surgència càrstica.
- Descripció
- Dades geològiques, com ara estructures (geològiques) i unitats litològiques.
- Identificador del fitxer
- model-3d-aquifers-port-comte-v1r0 XML
- Idioma de les metadades
- Catalan; Valencian
- Codificació
- UTF
- Jerarquia
- Conjunt de dades
- Data
- 2024-12-16
- Nom estàndard de la metadada
- Perfil IDEC de metadades de conjunts de dades espacials
- Versió estàndard de la metadada
- Versió 5.0