• Catàleg IDEC
  •  
  •  
  •  

Vulnerabilitat Intrínseca a la contaminació dels Aqüífers de Catalunya (MVIAC)

Cobertura ràster (50 x 50 m) de la vulnerabilitat intrínseca de les aigües subterrànies front a la potencial contaminació que es pugui produir des de la superfície del terreny. S’ha basat amb el mètode DRASTIC (Aller et al., 1987), a més d’incorporar l’anàlisi en medis predominantment càrstics amb el mètode COP (Vías et al., 2006). És un producte realitzat conjuntament entre el ICGC i l’ACA, que actualitza i substitueix la cobertura de “Vulnerabilitat dels aqüífers, ACA 2015).

Senzill

Data (Revisió)
2020-11-18
Identificador
IDEC / aigua-vulnerabilitat-drastic
Identificador
SIG CORPORATIU GENCAT / AIGUA_VULNERABILITAT_DRASTIC_Metadata
Propòsit
Representa de manera qualitativa i en termes relatius (rangs de valors), la probabilitat de què l’aplicació o vessament accidental d’una càrrega contaminant en la superfície del terreny assoleixi el nivell d’aigua subterrani seguint una trajectòria vertical. Dit d’altra manera, mostra com varia l’efectivitat de la protecció natural a la contaminació de les aigües subterrànies que proporciona el subsol entre la superfície i el nivell freàtic.
Punt de contacte
  Agència Catalana de l'Aigua
https://aca.gencat.cat
Tesaurus del SIG corporatiu theme
  • Vulnerabilitat, Aqüífers, Aigües subterrànies, DRASTIC, COP
Restriccions d'accés
Altres restriccions
Altres resriccions
Sense limitacions
Restriccions d'ús
Altres restriccions
Altres resriccions
Consulteu l'organisme responsable d'aquesta informació
Tipus de representació espacial
Vector
Denominador
100000
Idioma de les metadades
Catalan; Valencian
Codificació
UTF
Categoria temàtica
  • Aigües interiors
Descripció
El conjunt de dades queda inclòs dins de l'extensió espacial de Catalunya. L'extensió temporal es refereix a la data de les dades.
N
S
E
W


Identificador únic del recurs
EPSG:25831
Format de la distribució
  • Informació digital ()

Distribuïdor
  Agència Catalana de l'Aigua
https://aca.gencat.cat
Recurs en línia
WMS

Punt d'accés

Recurs en línia
WFS

Punt d'accés

Jerarquia
Conjunt de dades

Consistència del domini

Nom de la mesura
Compliment dels requisits d'INSPIRE (dades)
Descripció del mètode d'avaluació
Les dades d'aquest conjunt de dades no tenen com a objectiu assolir la conformitat amb els reglaments d'INSPIRE. Per aquest motiu no s'avalua la seva conformitat i es declara no conforme per defecte.

Conformitat del resultat

Data (Publicació)
2014-12-31
Explicació
No conforme
Passa
No

Consistència del domini

Nom de la mesura
Compliment dels requisits d'INSPIRE (metadades)
Descripció del mètode d'avaluació
S'avalua la conformitat de les metadades mitjançant l'eina web "INSPIRE Reference Validator". Es considera que la metadada és correcta quan els únics errors reportats estan relacionats amb l'idioma principal del fitxer de metadades. Aquests errors es deuen al fet de que el català no està inclòs dins de la llista d'idiomes oficials de la Unió Europea.

Conformitat del resultat

Data (Publicació)
2008-12-04
Explicació
No conforme
Passa
No
Declaració
Per calcular la vulnerabilitat intrínseca dels aqüífers s’han utilitzat dos mètodes depenent de la tipologia dels aqüífers (anàlisi previ): El mètode DRASTIC (Aller L. et al., 1987), aplicat en sistemes aqüífers intergranulars i de tipus mixtes i aqüífers locals en medis de baixa permeabilitat. Es consideren 7 paràmetres del medi: la profunditat del nivell d‘aigua (Depth to water table – D), la recàrrega (net Recharge – R), el tipus de medi aqüífer (Aquifer media – A), el tipus de sòl (Soil media -S), el pendent topogràfic (Topography – T), la naturalesa de la zona no saturada (Impact of vadose zone – I) i la permeabilitat del medi (hydraulic Conductivity – C). El mètode COP El mètode COP en sistemes aqüífers predominantment carbonatats amb diferents graus de desenvolupament de carstificació, utilitzant 3 factors En primer lloc el factor “O” (Overlying layers) que representa la protecció natural que proporciona la zona no saturada de l’aqüífer. En segon lloc el factor “C” (Concentration of flow) que descriu el grau de concentració del flux d’aigua superficial cap a morfologies càrstiques. En tercer lloc, el factor “P” (Precipitation) que considera la quantitat de precipitació, la freqüència i intensitat de la mateixa al llarg d’un any. El resultat de l’aplicació d’ambdós mètodes se simbolitza segons les 5 classe de vulnerabilitat relatives següents: molt baixa, baixa, moderada, alta i molt alta. Per més informació consultar la “Memòria metodològica” a la web: https://www.icgc.cat/ca/Eines-i-visors/Visors/Visualitzadors-Geoindex/Geoindex-Vulnerabilitat-intrinseca-la-contaminacio-dels-aquifers
Descripció
Per conèixer les fonts de dades emprades per a l'obtenció del conjunt de dades poseu-vos en contacte amb l'organisme distribuidor.
Identificador del fitxer
aigua-vulnerabilitat-drastic XML
Idioma de les metadades
Catalan; Valencian
Codificació
UTF
Jerarquia
Conjunt de dades
Data
2024-01-31
Nom estàndard de la metadada
Perfil IDEC de metadades de conjunts de dades espacials
Versió estàndard de la metadada
Versió 5.0
Punt de contacte
  Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya
https://www.ide.cat
 
 

Overviews

Extensió espacial

N
S
E
W


Paraules clau

Tesaurus del SIG corporatiu theme
Vulnerabilitat, Aqüífers, Aigües subterrànies, DRASTIC, COP

Provided by

Share on social sites

Not available


  •  
  •  
  •